Der zināt
Bauskā viesojas Latvijas Basketbola savienības vadība

Trešdien, 21. septembrī, Bauskas novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis Bauskā uzņēma Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidentu Raimondu Vējoni un  ģenerālsekretāru Kasparu Ciprusu, lai pārrunātu jautājumus par basketbola attīstību un izaicinājumiem Bauskas novadā un kopumā Latvijā.

Ar viesiem tikās arī Bauskas novada priekšsēdētāja vietnieks Aivars Mačeks, Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas direktore Biruta Grantiņa, direktores vietnieks Aivars Solzemnieks, basketbola treneris Māris Šekavs un Bauskas novada administrācijas Izglītības, kultūras, sporta un sabiedrības labklājības departamenta Sporta nodaļas vadītāja Līga Rimševica.

K. Cipruss atzīmēja, ka basketbols pašlaik ir populārākais sporta veids Latvijā un labākie spēlētāji nāk no reģioniem. Tāpēc ir svarīgi veidot un uzturēt labu sadarbību ar pašvaldībām un no LBS puses tās arī atbalstīt.

Sporta skolas direktore Biruta Grantiņa viesiem pastāstīja par esošo situāciju novadā. “Basketbols pie mums ir ļoti labā līmenī un cieņā. Ilgu laiku audzēkņiem nebija, kur kārtīgi trenēties. Tagad ir sporta halle, un ar to arī lepojamies. Treneri labi strādā, varam turpināt šo sporta veidu novadā attīstīt. Jūtam, ka pieprasījums ir,” priecīga ir B. Grantiņa. Savukārt Sporta nodaļas vadītāja Līga Rimševica piebilda, ka tagad interešu izglītības piedāvājums ir ļoti plašs, tādēļ jādomā, kā motivēt un bērnu un jauniešu interesi par basketbolu saglabāt ilgtermiņā. Vērtīgi būtu novadā izveidot arī basketbola komandu meitenēm.

LBS prezidents Raimonds Vējonis izteica bažas par Latvijas sportistu (basketbolistu) fizisko sagatavotību. Tā ir aktuāla problēma, kas jārisina, jo ar esošajiem resursiem ir par maz. Tāpat ir jābūt gataviem meklēt risinājumus gadījumā, ja valstī atkal tiks noteikti kādi ierobežojumi un treniņi nedrīkstēs notikt. Aktuālo problēmu vidū ir arī treneru izglītības kvalitāte un finanses.

Pašvaldības pārstāvji ir pateicīgi par līdzšinējo sadarbību ar LBS. Laika gaitā ir sagādāts inventārs, piemēram, novada teritorijā Bauskas vecpilsētā un pie Uzvaras pamatskolas uzstādīts basketbola grozs un spēļu tiešraižu filmēšanai sporta hallē iegādātas četras videokameras, tāpat tiek piedāvāti apmācību kursi un kvalifikācijas celšanas iespējas treneriem. “Jūtam, ka Latvijas Basketbola savienība ir atvērta un ieinteresēta sadarboties. Komunikācija starp mums ir regulāra,” tā B. Grantiņa.

Vizītes laikā tika apmeklēta arī Bauskas Sporta skolas halle, kur LBS pārstāvji apskatīja un atzinīgi novērtēja ierīkotās telpas.

Bauskas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa