Der zināt

6. oktobra vakarā visvairāk smieklu un pozitīvu emociju varēja dzirdēt Vītolu un Salātu ielas, Bauskā, iekšpagalmā, jo tur kopā ar jautrām aktivitātēm bērniem no «Smaidu darbnīcas» tika atklāts jauns rotaļu laukums.

Ievadā sanākušos uzrunāja Bauskas novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis. Viņš izteica pateicību projektētājiem, bērnu vecākiem, kuri izteica savas idejas un priekšlikumus par to, kādam jaunajam laukumam būtu jābūt, un būvniekiem, kas iekārtas uzstādīja. «Jūs visi noteikti vēlētos, lai šādu vietu pie mums būtu vairāk. Šis laukums varētu būt pirmais, kas iesāk tradīciju – katru gadu kaut kur mūsu lielajā novadā atklāt jaunu laukumu. Kā jūs redzat, arī šeit vēl ir daudz brīvas vietas jūsu idejām par to, ko vajadzētu papildināt, izveidot un uzbūvēt. Lai priecīga rotaļāšanās!» novēlēja A.Okmanis.  

Tāpat uz pasākumu bija ieradies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs (VARAM) Artūrs Toms Plešs. «Man ir prieks šeit būt un redzēt, ka pēc ilgāka pārtraukuma Bauskā ir tapis jauns rotaļu laukums. Tas priecē gan bērnus, gan ģimenes. Tāpat ir prieks, ka arī Saeimas deputāti šajā sasaukumā atbalstīja ieceri piešķirt Bauskas novadam 50 tūkstošus eiro, lai laukums taptu,» atzīmēja ministrs.

Jaunajā laukumā izvietotas dažādas rotaļu iekārtas: šķēršļu taka, šūpoles, rotaļu siena, spēļu paneļu komplekss, atsperšūpoles, smilšu kaste, karuselis, vingrošanas un rotaļu komplekss. Laukuma iekārtu izvēlē tika ņemti vērā iedzīvotāju ieteikumi, kas apkopoti aptaujas rezultātā, un tās ir piemērotas no viena līdz 14 gadiem jauniem bērniem.

Iekārtu uzstādīšana izmaksāja 49 539,19 eiro (ar PVN), to veica uzņēmums SIA «GoPlay». Laukuma izbūve tika finansēta no valsts 2022. gada budžeta, VARAM mērķdotācijas, līdzekļiem.

Bauskas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa