Der zināt
Apstiprina saistošos noteikumus

Lai noteiktu vienotu kārtību, kādā Bauskas novada administratīvajā teritorijā tiek organizēta sabiedrisko ūdenssaimniecību pakalpojumu sniegšana, ūdens apgādes un kanalizācijas sistēmu lietošanas un uzskaites kārtība, dome apstiprināja no jauna izstrādātus saistošos noteikumus «Par sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas kārtību Bauskas novadā».

Līdz šim sabiedrisko ūdenssaimniecību pakalpojumu sniegšana un to uzskaite novadā tika organizēta vadoties pēc normatīvajiem aktiem, kas tika izdoti vēl pirms Bauskas, Iecavas, Rundāles un Vecumnieku novada apvienošanas.

Tāpat tika apstiprināti saistošie noteikumi «Par līdzfinansējumu Bauskas novada pašvaldības mūzikas un mākslas profesionālās ievirzes izglītības iestādēs».

Līdz šim kārtību, kādā tiek noteikta un iekasēta daļēja maksa par izglītības ieguvi Bauskas novada pašvaldības dibinātajās mūzikas un mākslas profesionālās ievirzes izglītības iestādēs, regulēja Iecavas novada domes 2013. gadā un Vecumnieku novada domes 2014. gadā apstiprināti normatīvie akti, savukārt līdzšinējai Bauskas novada pašvaldībai šādas prasības nav bijušas reglamentētas. Lai noteiktu vienotu kārtību visā novadā, ir izstrādāti jauni saistošie noteikumi.

Līdzfinansējumu 10 eiro apmērā mēnesī vienas profesionālās ievirzes programmas apguvei iekasēs par mācību laiku no 1. septembra līdz 31. maijam. Atbrīvots no ikmēneša maksas būs izglītojamais, kas ir persona ar invaliditāti, bārenis, bez vecāku apgādības palicis bērns, vai nāk no ģimenes, kurai ir piešķirts trūcīgā vai maznodrošinātā statuss. Atvieglojums 50% apmērā piemērojams, ja iestādi apmeklē divi bērni no vienas ģimenes un ja izglītojamais ir no daudzbērnu ģimenes.

Jaunie saistošie dokumenti stāsies spēkā pēc to publicēšanas «Latvijas Vēstnesī».

Bauskas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļai