Der zināt

Akcijas “Adījumi” iniciatori pateicas Latvijas rokdarbniecēm par milzīgo atsaucību, ziedojot adītās zeķes Ukrainas aizstāvjiem! Mēneša laikā saziedoti 1900 kilogrami adījumu jeb aptuveni 19 000 zeķu pāru. Ņemot vērā nepieciešamību turpināt atbalstu gan Ukrainas kareivjiem un mediķiem frontē, gan civiliedzīvotājiem izpostītajās pilsētās un kara bēgļiem, akcija tiek pagarināta līdz gada beigām.

Akcija “Adījumi” patlaban ir vienīgā, kurā, pateicoties plašajam “Latvijas Pasta” nodaļu tīklam, adījumus iespējams savākt visā valstī. Adītājas tos var nogādāt vistuvāk savai dzīvesvietai – jebkurā pasta nodaļā. Ukrainas atbalstam ziedoto adījumu nosūtīšana ir bez maksas, uz paciņas ar adījumiem vien jānorāda: Akcija Adījumi, EKSPRESPASTS, Ziemeļu iela 10, Mārupes novads. “Latvijas Pasts” centralizēti koordinē piegādi, adījumus pieņemot visās pasta nodaļās un nogādājot biedrībai “Tavi draugi” Rīgā, Ventspils ielā 50, kas tos transportē uz Ukrainu.

“Latvijas Pasta” reģionālajās un Rīgas pasta nodaļās, kas atrodas tirdzniecības centros “Akropole Alfa”, “Akropole Rīga”, “Origo” un “Spice”, vismaz līdz novembra beigām būs pieejama uzņēmuma “Limbažu tīne” ražotā 100% vilnas dzija par draudzīgu cenu. Ne visos reģionos ir ērti pieejami dziju veikali, tāpēc adītājas, atnesot zeķes un cimdus, var iegādāties jaunus materiālus. Tieši adījumi no tīras vilnas dzijas frontē karojošajiem nodrošinās siltas kājas arī mitrumā un drēgnumā. Siltums – tā ir dzīvība!

Patlaban valstī Ukrainas atbalstam notiek vairākas zeķu adīšanas akcijas. Paldies visiem, kas tās rīko!  Biedrība “Tavi draugi” informē, ka sadarbosies arī ar citu akciju koordinatoriem un nodos tiem nepieciešamo daļu savākto adījumu, lai operatīvi komplektētu pilnas kravas gadījumos, kad transportam jau jādodas ceļā, bet tajā vēl atrodas brīva vieta. Kopā mēs varam paveikt vairāk!

Sirsnīgi pateicamies ikvienam, kurš atbalsta un atbalstīs “Adījumus”!

Akciju “Adījumi” iniciē, koordinē un par tās norisi izplata informāciju TV, presē, radio, sociālajos tīklos (vietnēs rokdarbniecēm, kurās ir ap 27 000 dalībnieču) sabiedriskā organizācija “Mēs Iecavai”.