Der zināt
Aicinām iepazīties ar visiem depozīta iepakojuma pieņemšanas punktiem Bauskas novadā

Valsts vides dienests (turpmāk – VVD) informē, ka viena no būtiskākajām veiksmīgas depozīta iepakojuma sistēmas ieviešanas sastāvdaļām ir patērētāju informētība par depozīta sistēmas darbību un tās pamatprincipiem. 

Tā kā pašvaldības ir līdzdarbojušās obligātas depozīta sistēmas koncepcijas veidošanā, aicinām iepazīties ar informāciju par Bauskas novada teritorijā pieejamajām depozīta iepakojuma pieņemšanas vietām ar mērķi informēt iedzīvotājus par pakalpojuma pieejamību.

VVD informē, ka līgumi ar visiem pielikumā minētajiem depozīta iepakojuma pieņemšanas punktiem par izlietotā depozīta iepakojuma pieņemšanu ir noslēgti, bet varbūt ne visi tirgotāji godprātīgi informē patērētājus par iespēju nodot izlietoto depozīta iepakojumu. Šāda informācijas publicēšana kalpotu par pamatu, lai iedzīvotāji varētu pieprasīt un saņemt konkrēto pakalpojumu.

Jautājumu gadījumā lūdzam sazināties ar iepakojuma apsaimniekošanas vadītāju Anitu Zakarāni-Eglīti, e-pasts: anita.zakarane-eglite@vvd.gov.lv, tālrunis – +371 25678561 vai SIA “Depozīta Iepakojuma Operators” loģistikas un pieņemšanas infrastruktūras direktoru Gati Galeju, e-pasts gatis.galejs@dio.lv, tālrunis – +371 29295849.