Der zināt

Autotransporta direkcija ir noskaidrojusi, ka 60% cilvēku, kuriem pienākas atvieglojumi sabiedriskajā transportā, nemaz nav eID kartes un 17% ir vecā tipa eID kartes, kas nozīmē to,  ka šie cilvēki nākamgad vairs nevarēs iegūt braukšanas maksas atvieglojumus. 

Autotransporta direkcija aicina cilvēkus savlaicīgi doties uz PMLP, VARAM vai CSDD saņemt eID karti vai aktivizēt nepieciešamo funkcionalitāti. 

Attiecīgās mērķauditorijas uz kurām attiecas braukšanas atvieglojumi:

  • personas ar I un II grupas invaliditāti;
  • personas līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti;
  • bērni bāreņi un bez vecāku gādības palikuši bērni, kuri atrodas audžuģimenēs, aizbildnībā, bērnu aprūpes institūcijās vai mācās vispārējās un profesionālajās izglītības iestādēs, kā arī augstskolās un koledžās līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai;
  • politiski represētās personas un nacionālās pretošanās kustības dalībnieki;
  • personas no daudzbērnu ģimenēm un ģimenēm, kuru aprūpē ir bērns ar invaliditāti vai pilngadīga persona, kas nav sasniegusi 24 gadu vecumu, ja tai noteikta I vai II invaliditātes grupa, kuras izmanto valstī īstenotās Latvijas Goda ģimenes apliecības programmas ietvaros piešķirto apliecību;
  • personas no daudzbērnu ģimenēm un ģimenēm, kuru aprūpē ir bērns ar invaliditāti vai pilngadīga persona, kas nav sasniegusi 24 gadu vecumu, ja tai noteikta I vai II invaliditātes grupa, kuras apmeklē vispārējās pamatizglītības un vidējās izglītības iestādes.

Plašāka informācija


Svarīgi!

Cilvēki, kuriem ir iespēja iegūt braukšanas atvieglojumus reģionālajos maršrutos, no nākamā gada vasaras ar līdzšinējo apliecību atvieglojumus nevarēs saņemt, tādēļ būs nepieciešama eID karte ar AIF funkcionalitāti. Tas nozīmē to, ka šī informācija attiecas gan uz tiem, kuriem vispār nav eID kartes, gan uz tiem, kuriem eID  karte ir izsniegta laika posmā no 2019. gada 2. septembra līdz 2021. gada 27. decembrim, jo šajās kartēs ir nepieciešams aktivizēt eID kartes funkcionalitāti.

Autotransporta direkcija