Der zināt
Aicina pieteikties organizācijas, kuras ir ieplānojušas 2023. gadā Bauskas novadā īstenot kultūras projektus

Vasara nav iedomājama bez organizētiem kultūras un mākslas sasniegumu svētkiem. Ar prieku atskatāmies uz šovasar Bauskas novadā notikušajiem festivāliem un domās jau metam tiltu uz turpmākajiem. Ir klāt nākamā gada budžeta projekta veidošana, un pašvaldībai jālemj, kādiem pasākumiem mūsu kopīgās finanses atvēlēt.

Bauskas novads ir festivāliem bagāts. Jau ierasts, ka vasarā ik nedēļas nogale aicina daudzveidīgos piedzīvojumos. Kultūras notikumu apmeklētāji dodas aizraujošā ceļojumā cauri laikam, iepazīst nozīmīgas vietas un satiek talantīgus cilvēkus.

Sakrālās celtnes, baznīcas, muižas un pilis mūspusē ļauj sajust vēstures elpu. Pārlecot gadsimtiem, atgriežamies Versaļas galmā un sveču gaismā baudām franču aristokrātu kultūras izpausmes.

Novada parkos un dārzos iemirdzas tūkstošiem svētku lampiņu, solot plašas izklaides gan bērniem, gan pieaugušajiem. Te dziļi latviskais muzikāli satiekas ar aizokeāna vēsmām, jo vasaras pilnbriedu labprāt iegriežam kantrimūzikas ritmos. Karstajai festivālu sezonai knifu piešķiļ liriskas blūza melodijas, virtuozi atskaņotas džeza pērles, etno skaņas un roka meistarstiķi. Te ir iespējas rokas stiepiena attālumā satikt spožu skatuves mākslinieku plejādi un jaunos populārās mūzikas censoņus.

Tam visam pa vidu raibi brīvdabas tirdziņi, kur vietējo ražojumi un tradicionālie amatnieku darinājumi sadzīvo ar mūsdienu dizaineru fantāzijas lidojumu. Gan lieli, gan mazi dalībnieki allaž ir aicināti izveidot kādu lietišķo vai kulināro brīnumu radošajās darbnīcās un meistarklasēs. Un kur vēl pašmāju audzētāju ziedu izstādes, kas apbur ar krāsainību un reibinošu smaržu!

“TASTE”, “Country Bauska”, “Zobens un Lemess”, “Vivat Curlandia”, Rundāles pils dārza svētki un Kanepene – tie ir tikai daži vārdi, kas liek straujāk pukstēt mūzikas mīļotāju sirdīm un sola patīkamu satikšanos festivālu gaisotnē. Tie ir gadu gaitā iemīļoti notikumi, kas sniedz pozitīvas emocijas gan novadniekiem, gan mūsu viesiem.

Spilgtie vasaras pieturas punkti dzīvo ne tikai festivālu organizatoru un apmeklētāju sirdīs. Tie rezonē tuvākajā reģionā un pat aiz Latvijas robežām, veicinot novada atpazīstamību un aicinot šurp tūristus no malu malām. Svētki atbalsojas vietējo uzņēmēju un sabiedrisko organizāciju lokā, jo liek viņiem domāt, kā paplašināt ēdināšanas, naktsmītņu, mazumtirdzniecības, transporta, kultūras iestāžu un citus pakalpojumus.

Nav šaubu, ka to visu vēlamies piedzīvot arī nākamgad, tāpēc savlaicīgi jāizvērtē pasākumu organizatoru iniciatīvas. Pašvaldība līdz 21.10.2022. plkst. 16.00 aicina pieteikties organizācijas, kuras ir ieplānojušas 2023. gadā Bauskas novadā īstenot kultūras projektus.

Mērķis ir atlasīt un finansiāli atbalstīt mākslinieciski kvalitatīvu, sabiedriski nozīmīgu, Bauskas novada kultūrvidei atbilstošu un publiski pieejamu kultūras projektu rīkošanu, veicinot kultūras tūrismu novadā un nodrošinot daudzveidīgu kultūras pakalpojumu piedāvājumu.

Pieteikumi jāiesniedz dokumentu formātā personīgi Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā vai pa pastu (adrese: Uzvaras iela 1, Bauska, Bauskas novads, LV-3901, aploksnes pasta zīmoga datums nedrīkst būt vēlāks kā noteiktais projektu pieteikumu pieņemšanas beigu termiņš), elektronisko versiju nosūtot uz e-pasta adresi: pasts@bauska.lv ar norādi “Bauskas novada 2023. gada kultūras projektu pieteikums”.

Bauskas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa