Der zināt

2022. gada 11. oktobrī Erasmus+ projekts “EPALE Nacionālais atbalsta dienests” rīko tiešsaistes semināru “Pieaugušo izglītības aktualitātes. Medijpratība mūsdienu pasaulē”, kurā aicināti piedalīties pašvaldību pieaugušo izglītības koordinatori, pieaugušo izglītības nodrošinātāji Latvijā un citi interesenti. Dalība seminārā ir bez maksas, taču tam ir jāpiereģistrējas līdz 9. oktobrim.

Seminārs norisināsies tiešsaistes platformā Zoom no plkst. 10.00 līdz 13.00, un tā laikā dalībnieki iepazīsies ar pieaugušo izglītības politikas aktualitātēm, par kurām pastāstīs Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji. Tāpat seminārā varēs uzzināt par Valsts izglītības attīstības aģentūras projekta “Mācības pieaugušajiem” pieredzi, izglītības kvalitātes jautājumiem, kā arī Erasmus+ projekta “Nacionālie koordinatori Eiropas programmas īstenošanai pieaugušo izglītībā” aktualitātēm.

Atsevišķa uzmanība tiks veltīta tik ļoti aktuālajai medijpratības tēmai – dalībnieki varēs iepazīties ar IREX Baltijas Medijpratības programmu Veryverified un uzzināt par Latvijas Nacionālās bibliotēkas medijpratības resursiem. Savukārt Erasmus+ projekta “EPALE Nacionālais atbalsta dienests” vadītāja Sanda Roze pastāstīs par to, kā aizsniegt grūti sasniedzamo auditoriju.

Semināru varēs noskatīties arī ierakstā, tāpēc aicinām reģistrēties arī tos, kas nevar piedalīties konkrētajā dienā un laikā. Plašāka informācija par semināru un reģistrācija.

Ar šo semināru tiek atklātas ikgadējās EPALE Latvija Pieaugušo izglītības dienas, kurās notiks EPALE Kopienas konference, Latvijas Nacionālā aktivitāte – EPALE akadēmijas seminārs "Mācīšanās kopienu pilveides iespējas formālajā, neformālajā un ikdienējā izglītībā", bet novembra sākumā - vebinārs "Organizācija, kas mācās". Sekojiet informācijai mūsu platformā!

Izglītības un zinātnes ministrijas Erasmus+ projekts “EPALE Nacionālais atbalsta dienests” nodrošina EPALE darbību latviešu valodā, veicinot nacionālā satura veidošanu, nodrošinot diskusiju un pieredzes apmaiņas vidi Latvijas pieaugušo izglītības profesionāļiem kā valsts mērogā, tā arī starptautiski.

Avots:

Izglītības un zinātnes ministrija