Jaunums

Laika posmā no 2021. gada 11.jūnija līdz 30.augustam Latvijas un Lietuvas iedzīvotāji ir aicināti kļūt par akcijas dalībniekiem, iepazīstot akcijas reģionu, apmeklējot savas valsts akcijas objektus un lejuplādējot “selfija” bildes mobilajā aplikācijā Kaimini Zemgale.

Pamatojoties uz epidemioloģisko situāciju Latvijā un Lietuvā, katras valsts akcijas dalībnieki šogad ceļo pa savas valsts akcijas objektiem un ievēro visus katrā valstī noteiktos drošas ceļošanas noteikumus un ierobežojumus. Akcijas norises laikā akcijas dalībniekiem jāapmeklē visi 16 (sešpadsmit) savas valsts objekti, kas iekļauti apceļošanas akcijā un virtuālie vārti uz Ādžūni/ Žeimelis robežas (redzami izmantojot SAN aplikāciju). Akcijā var piedalīties jebkurš Latvijas un Lietuvas iedzīvotājs, kurš sasniedzis 7 gadu vecumu.

Atzīmējot Latvijas - Lietuvas robežas simtgadi, uz Latvijas -  Lietuvas robežas Ādžūnos/ Žeimelis  izveidots īpašs kontrolpunkts -  virtuālie vārti, kas redzami ar SAN aplikāciju. Lai redzētu virtuālās realitātes vārtus,  ierīcē ir jābūt žiroskopam! Žiroskops ir sensors, kas ļauj redzēt paplašinātās realitātes objektus. Lai pārbaudītu, vai ierīcē ir žiroskops, YouTube meklētājā jāieraksta “360 grādu video”, un jāatver video. Ja, pagriežot telefonu, video bilde kustās, tad žiroskops ir, ja var pagriezt bildi tikai ar pirkstu, tad sensora ierīcē nav.

Akcijas oficiālā atklāšana šogad plānota 11.jūnijā uz Latvijas – Lietuvas robežas Ādžūnos/ Žeimelis, kad turpinot tradīciju, tiksies iesaistīto pašvaldību vadītāji un dos startu akcijai  - simboliski nofotografējoties uz virtuālo vārtu fona.

Projekta komanda ir izveidojusi akcijas reklāmas video, kurā redzami visi akcijas objekti, pie kuriem ir jāuzņem “selfija” bildes,  un interaktīvo google karti, kurā atzīmēti visi objekti, kuri tikuši iekļauti akcijā kopš tās sākuma, jo iepriekšējos gados tika novērots, ka ceļotāji vēlas apskatīt arī citus mazāk zināmus un interesantus objektus akcijas teritorijā.

Akcijas balvu fonds kā allaž  - 4 velosipēdi un 4 elektriskie skrejriteņi: 4 (četri) Latvijas apceļotāji, kuri būs apmeklējuši visus 16 (sešpadsmit) Latvijas akcijas objektus (katrā pašvaldībā četrus) un virtuālos vārtus uz Latvijas Lietuvas robežas Ādžūnos/ Žeimelis (redzami izmantojot SAN aplikāciju), varēs iegūt 2 (divus) velosipēdus un 2 (divus) elektriskos skrejriteņus no Bauskas, Iecavas, Rundāles un Vecumnieku novada pašvaldībām (Bauskas novada pašvaldība pēc administratīvi teritoriālās reformas). Tā pat 4 (četri) Lietuvas apceļotāji, kuri būs apmeklējuši visus Lietuvas 16 (sešpadsmit) akcijas objektus (katrā pašvaldībā četrus) un virtuālos vārtus uz Latvijas Lietuvas robežas Ādžūnos/ Žeimelis (redzami izmantojot SAN aplikāciju), varēs iegūt 2 (divus) velosipēdus un 2 (divus) elektriskos skrejriteņus no Biržu, Pasvales, Pakrojas un Jonišķu rajona pašvaldībām. Akcijas balvas nodrošina iesaistītās pašvaldības.

Akcija norit kopš 2017.gada, to organizē iesaistītās pašvaldības (Bauskas, Iecavas, Rundāles, Vecumnieku novads Latvijā un Biržu, Pasvales, Pakrojas un Jonišķu rajons Lietuvā) ar mērķi veicināt tūrisma attīstību un uzņēmējdarbību šajās teritorijās, tādejādi iepazīstot arī kaimiņu kultūru.

Informāciju sagatavoja:

Inese Turkupole-Zilpure, projekta un Bauskas Tūrisma informācijas centra vadītāja, +371 26457713