Der zināt
1. aprīlī Bauskas novadā sāksies licencētā vimbu zveja

Bauskas novadā no 1. aprīļa līdz 15. maijam Lielupes, Mūsas un Mēmeles upes posmos tiek organizēta licencēta makšķerēšana.

Licencētā makšķerēšana tiek organizēta ar nolūku uzlabot zivju krājumu aizsardzību un racionālu izmantošanu, kā arī līdzekļu iegūšanai zivju krājumu papildināšanai un makšķerēšanas, kā aktīva un veselīga dzīvesveida, attīstībai.

Lai regulētu makšķerēšanas slodzi uz zivju resursiem un izlīdzinātu rekreatīvo slodzi vienmērīgāk, visā licencētās makšķerēšanas teritorijā tiek noteiktas divas makšķerēšanas zonas - „A zona” un „B zona”. Ik gadu makšķerniekiem ir iespējas iegādāties limitētu skaitu licenču, atkarībā no izvēlētās makšķerēšanas zonas un ilguma.

Licencēto makšķerēšanu Bauskas novadā organizē Bauskas mednieku un makšķerēšanas biedrība (BMMB). Licences iespējams iegādāties Bauskā, Uzvaras ielā 24 (trešdienās, piektdienās, sestdienās un svētdienās no plkst. 6.00 līdz 10.00), un makšķernieku veikalā "Līga", Uzvaras ielā 7 (darba laiks katru dienu no plkst. 9.00 līdz 17.00, izņemot svētdienu). Tālrunis uzziņām: +371 29189821.

SAISTOŠIE NOTEIKUMI

Bauskas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa